قوۀ قضاییه باید از تولیدکنندگان حمایت کند تا تکنولوژی بدون مجوز به شرکتها یا کشورهای دیگر منتقل نشود

فعالیت «گروه صنعتی دقیق» از سال 1380 بهصورت حقیقی آغاز شد و از سال 1396 فعالیت خود را بهصورت حقوقی ادامه داد. این شرکت در صنف صنایع چاپ نخسازی قرار میگیرد و به تولید ماشینآلات چاپ روی لباس، روسری و طاقه پارچه میپردازد.
عدم موفقیت رقبا در تولید محصولات مشابه در داخل کشور
مهندس صمد سلیمانی، مدیرعامل گروه صنعتی دقیق دربارۀ دستگاههای این شرکت گفت: «گروه ما تا امروز دستگاه چاپ اختاپوسی و اوال تولید کرده است که هر دو دستگاه، کار یکسانی انجام میدهند اما دستگاه اختاپوسی بهصورت گرد و دستگاه اوال بهصورت بیضی ساخته میشود و مزیت دستگاه اوال این است که بهصورت خطی است و فضای کمتری را اشغال میکند.»
او مشتریان شاخص این شرکت را آقای فرزاد و آقای رفیق معرفی کرد که برای تهیه ماشینآلات از هایتکماشین تسهیلات دریافت کردند و دربارۀ صادرات دستگاه به کشورهای دیگر افزود: «قرار است یکی از محصولات گروه صنعتی دقیق در دو ماه آینده به ترکیه صادر شود و احتمالا به کشورهای مصر و روسیه هم صادرات خواهیم داشت. باید تغییراتی در دستگاهها اعمال کنیم تا بومیسازی آن مناطق شود و استانداردهایی به دست آورد.»
وی دربارۀ رقیبان این شرکت اظهار کرد: «در ایران چندین شرکت سعی در کپی دستگاههای ما داشتند اما موفق به ساخت محصولات با کیفیت نشدند، اما رقیب اصلی ما در خارج از کشور آمریکا و در رتبههای بعد اتریش و پرتقال هستند که لیدر بازار محسوب میشوند.»
مهندس سلیمانی در ادامه بیان کرد: «کیفیت دستگاههای گروه صنعتی دقیق با شرکتهای خارجی قابل رقابت است و بهدلیل اینکه هزینه انرژی و نیروی کار در ایران نسبت به کشورهای دیگر ارزانتر است، قیمت محصولات نیز پایینتر است.»
وی با اشاره به ثبت اختراع یکی از محصولات خود گفت: «گروه صنعتی دقیق در تولید دستگاه اختاپوسی و اوال ثبت اختراع داشته است. در خارج از کشور میزهای این دستگاهها با اشعه مادون قرمز گرم میشوند اما شرکت ما بهغیر از استفاده از اشعه مادون قرمز، با استفاده از تکنولوژیهای جدید میتواند حرارت میز را نیز کنترل کند، در واقع اگر حرارت پالتها خیلی بالا برود این قابلیت در این دستگاهها وجود دارد که حرارت آن را پایین آورد، همچنین از کوچکشدن پارچه از طریق حرارت بالا جلوگیری میکند که به پارچه آسیب وارد نشود.»
نبود تیم حرفهای برای تولید تکنولوژی
مهندس سلیمانی با اشاره به وجود مشکلات در مسیر تولید خاطر نشان کرد: «یکی از مسائلی که ما با آن روبهرو هستیم این است که مباحث تکنولوژی در ایران جا نیفتاده است. در واقع میتوان گفت برای اینکه در کشور یک تکنولوژی تولید شود نیاز به یک تیم است، این تیم شامل دولت، ملت و سازنده است که در شرکتهای ایرانی وجود ندارد، بنابراین فرایند فعالیتها بسیار سخت و پیچیده است. کشوری که از نظر قالبسازی و ماشینسازی قوی باشد، پیشرفت خواهد کرد و تمامی صنایع کشور روی همین دو صنایع (قالبسازی و ماشینسازی) استوار است. نمونهای از این کشورها نیز چین است.»
این تولیدکننده دربارۀ مشکلات دیگر گروه صنعتی دقیق ادامه داد: «برای بسیاری از دوستان تولیدکننده از کشورهای خارجی دعوتنامه ارسال شد و اکثر آنها نیز به کشورهای خارجی مهاجرت کردند زیرا در داخل کشور حمایتهای لازم برای ادامه فعالیت آنها وجود ندارد، لازم به ذکر است که این حمایتها صرفا مالی نیستند بلکه یکی از آنها حمایتِ قوه قضاییه از سازندهها است. بهعنوان مثال اگر فردی تکنولوژی شرکتی را به یک شرکت دیگر و یا به شرکتهای خارجی دیگر انتقال دهد، هیچ قانونی جهت مقابله و برخورد با این فرد وجود ندارد. بنابراین کشورهای خارجی نوابغ داخل کشور را به کشور خود جذب میکنند.»
او در پایان افزود: «در ایران دولت از تولید هر محصولی مالیات بر ارزش افزوده اخذ میکند در صورتی که در کشورهای خارجی مانند ترکیه اینطور نیست و دولت از شرکتی که بیشتر از 100 محصول دارد مالیات دریافت میکند، همچنین در داخل کشور از واردکنندههایی که محصولات را به داخل کشور وارد میکنند؛ هیچ مالیاتی گرفته نمیشود.»